26/1/12

"Lo" dels Goya.

Avui queda menys que ahir per què es celebri la gran ga... la gala del cinema espanyol. No hi ha diners. Ni pel·lícules. Però hi haurà GoyasSi els americans fan gala, els espanyols també. Si els americans van a la guerra, els espanyols també. Una salutació, José Mari.

Ha sigut un any de grans produccions, però venia a parlar de cinema espanyol. La chispa de la Vida, La piel que habito,  Carnage, Midnight in Paris... Sí, les pel·lícues de Polanski y Allen són espanyoles. Bé, estan fetes amb caler espanyol: no només els directors consagrats d'Espanya tenen dret a gaudir de les subvencions!

Quin parell en Roman i en Woody! L'un va ser acusat de fer cotxinades amb una nena de 13 anys. L'altre les fa amb la seva filla. A Espanya això no sobta perquè els que fan cotxinades amb nenes escriuen llibres i tenen programes de televisió, i els que follen amb familiars propis regnen el país. Que sí, que parlo d'en Fernando Sánchez-Dragó i dels Borbons!


"Es pasar por un Chiqui Park y me pongo burro".
 
El cinema espanyol està en crisi. Només triomfen les pel·lícules protagonitzades per noiets i noietes que serveixen d'inspiració per què els/les adolescents puguin descarregar mentre admiren els seus cossos divins i obvien les seves interpretacions de merda. I parlant de descàrregues... LA PIRATERIA. Això està afectant tothom, fins i tot a escriptors. I també a la Lucía Etxebarría. La pobra ja no venia llibres per culpa de les descàrregues. Se m'acut només una cosa que em baixaria de la xarxa abans que un llibre de Lucía Etxebarría... QUALSEVOL COSA QUE NO SIGUI UN LLIBRE DE LUCÍA ETXEBARRÍA. 





 "Sexy and I know it".


La pirateria al cinema espanyol existeix. Sense anar més lluny, avui he vist un negre del Top-manta amb tot de pel·lícules espanyoles. Només espanyoles. He hagut de preguntar-li: "Hola, negre. Ai, Perdona. Hola, persona de color negre. Com és que tens només pel·licules espanyoles? No veus que així la gent no anirà mai al cinema a veure els apassionants treballs de Bigas Luna, Isabel Coixet o Garci?" I ell m'ha respost: "Amigo, tengo solo españolas porque son las únicas que me quedan por vender".

Abans he criticat la moda dels actors/actrius guapos/guapes amb talent de merda. No tot és això al cinema espanyol. També hi ha actors/actrius lletjos/lletges amb talent de merda. Quan vaig escoltar Fernando Tejero al tràiler de "La chispa de la vida", pensava que havia de ser nominada a millor pel·lícula de parla no espanyola. Després em van aclarir que allò que parla en Fernando sí és espanyol. 

Si no tens quelcom, la millor solució és importar-ho. Per aquesta raó l'Álex de la Iglesia ha contractat la Salma Hayek, tot i que sembla que l'actriu mexicana no s'ha adaptat massa al "nostre" cinema: NO HA ENSENYAT LES TETES.


"Jiji, esa furcia rubia siempre enseña las tet... COÑO SI SOY YO".


També s'han de criticar els que no assistiran als Goya perquè ha Espanya s'ha de criticar sempre els que no estan presents. I no ho estan no perquè no vulguin sinó perquè no poden. Que $antiago $egura ha implorat durant les darreres setmanes "aunque sea una nominación por los efectos especiales de Torrente IV"! La veritat és que Andy Serkis mereix un premi per com ha recreat els gestos del simi co-protagonista. Ara estava parlant de "L'origen del Planeta dels Simis", eh? No volia deixar entreveure que en Paquirrín és com un simi recreat per ordinador: ell és un simi real. I idiota. Gairebé tan real i tan idiota com batejar uns premis de cinema amb el nom d'un pintor. Malgrat la incoherència, cal agrair aquest fet ja que ens permet fer uns riures almenys una vegada a l'any amb rimes Goya/polla...

"¡Soy Goya y pinto lo que me sale de la polla! XD".

...Per riure del cinema espanyol no cal esperar la seva "gran" cita anual. Només es necessita mirar les cartelleres.
 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

ta bé

c.e.t.i.n.a. ha dit...

A mi m'agrada molt quan sento a la gent del cinema referint-se a ells amteixos com "els artistes", jo,jo,jo... Yo es que me desorino

sr. Manel ha dit...

Gràcies, anònim! Qui ets? Ah, clar si m'ho diguessis ja no series Anònim! XD T'agraeixo la visita i el comentari de dos paraules després que jo hagi dedicat hores a escriure l'entrada :_(

Els conceptes artista, còmic, showman... s'han generalitzat tant que ja no tenen cap valor. Però si tu mateix no et valores qui t'ha de valorar? Per aixó sempre dic que jo sóc guai...

Danny ha dit...

Me ha gustado más que las otras. Venga, continúa, que vas cogiendo ritmo!

Josep ha dit...

És vostè covard o moderat? Ho dic perquè no mossega a qui li podria pagar un sou de guionista. Un sou de merda, però de creatiu.

Bon post, tot sigui dit.